Cea mai sigura modalitate de a promova examenul
de consultant fiscal din data de 2 noiembrie 2019!

Este suficient sa parcurgeti cu atentie acesta lucrare cu 100 de intrebari grila, exact in genul celor care se dau la examen!

Stimate coleg,
 
Se apropie un eveniment de o importanta majora pentru cariera dvs.!
 
Este vorba despre examenul organizat de Camera Consultantilor Fiscali (CCF) pe data de 2 noiembrie 2019, un examen obligatoriu pentru obtinerea calitatii de consultant fiscal si a carui promovare a creat intotdeauna mari probleme candidatilor. Anul trecut rata de succes a fost de doar 24,7% (10.769 candidati, 2.667 admisi).
 
Examenul realizeaza practic o selectie foarte dura si asa se si explica de ce, odata trecut de acest hop, intrati intr-un grup de profesionisti extrem de bine vazuti (si de bine platiti), la curent cu toate trucurile domeniului fiscal din Romania si capabili sa trateze de la egal la egal cu organele fiscale, organele judecatoresti, organele de cercetare penala etc. 
 
In calitate de consultant fiscal capatati o competenta, o credibilitate si un respect cu care putine profesii se pot lauda!
Marea problema este insa ca nu puteti avea acces la aceasta profesie pana nu promovati examenul mai sus mentionat!

3 avantaje esentiale pe care vi le ofera lucrarea
“Examenul de consultant fiscal. Grile si temeiuri legale 2019”:
 
looks_one Aduna la un loc 100 de intrebari grila 
rezolvate si explicate in detaliu
 
Sunt teste foarte variate, in genul celor care se dau la examen, in perfecta concordanta cu modificarile legislative consistente din ultimul timp. De altfel temele intrebarilor sunt cu precadere teme noi, axate pe actele normative cu aplicabilitate incepand cu anul 2019:
 
    • Plata defalcata a TVA
    • Impozitul pe profit
    • Impozitul pe veniturile microintreprinderilor
    • Impozitul pe reprezentante
    • Impozitul pe veniturile salariatilor
    • Impozitul pe veniturile din activitatile independente (PFA, drepturi de autor)
    • Impozitul din cedarea folosintei bunurilor
    • Contributiile sociale ale salariatilor
    • Contributiile sociale pentru PFA
    • Modificarile aduse Codului de procedura fiscala
    • Accize
    • Alte acte normative

looks_two Ofera un lucru unic:
comentarii asupra solutiilor corecte!
 
Intr-adevar, pe Stick gasiti nu numai raspunsurile corecte, ci si comentarii ale unor specialisti de top care va vor ajuta sa intelegeti exact de ce se aplica o anumita solutie, si nu alta. Ganditi-va ca rata de promovabilitate de doar 24,7% mentionata mai sus are in mod sigur drept cauza si lipsa accesului candidatilor la asemenea comentarii ale specialistilor. Avantajul Stick-ului devine astfel evident.
 
looks_3 Stick-ul va permite sa depistati
imediat intrebarile-capcana!
 
Poate ca lucrurile vi se par destul de simple atunci cand parcurgeti la repezeala textul unui act normativ si credeti ca ati inteles perfect cum stau lucrurile, dar situatia se schimba radical atunci cand va treziti in fata unei intrebari bine “gandite”, cu variante de raspuns foarte asemanatoare si, deci, derutante.
 
Aici doar cunostintele si experienta unor specialisti va pot ajuta. Iar vestea buna este ca Stick-ul Examenul de consultant fiscal. Grile si temeiuri legale va permite sa treceti plin de siguranta peste asemenea intrebari.

"Am parcurs lucrarea dvs., editia din 2018, si am remarcat imediat utilitatea comentariilor. Mie mi s-a intamplat de multe ori sa vad teste rezolvate si sa nu-mi dau seama de ce s-a optat pentru anumite solutii. Comentariile elimina complet neclaritatile."

Laura T.
Andreea Dita, contabil, Bucuresti


"Cred ca rezolvarea de teste-grila este cea mai buna metoda de pregatire pentru examenul de consultant fiscal. Cu cat rezolvi mai multe astfel de teste cu atat acumulezi mai multe informatii si, in plus, te familiarizezi si cu atmosfera de examen si scapi astfel de emotii."

Laura T.
Marcel Dorut, consultant fiscal, Suceava


"Lucrarea dvs. face un lucru foarte bun, anume ofera si explicatii ale specialistilor vizavi de solutia data. Intelegi astfel mult mai clar de ce raspunsul corect este acela, si nu altul. "

Laura T.
Alexandra Simion, economist, Timisoara


Va tragem atentia, examenul este foarte dificil!
Conform datelor publicate pe site-ul CCF, la sesiunea precedenta, din 10.769 de candidati doar 2.667 au promovat acest examen, ceea ce inseamna o rata de promovabilitate de numai 24,7%!
 
Foarte important!
Stick-ul va este de fapt util si pe alt plan – indiferent daca va inscrieti sau nu la examen, el va transforma intr-un excelent cunoscator al fiscalitatii din Romania. Grilele sunt informative prin insasi natura lor, va invata rapid cum trebuie gestionate modificarile legislative si va ajuta nu doar pentru examen, ci si in activitatea financiar-contabila pe care o desfasurati.
 

Verificati-va cunostintele!
Exemple de intrebari axate pe modificarile recente ale legislatiei fiscale
 
filter_1 In cazul tigaretelor, acciza ad valorem se calculeaza prin aplicarea procentului legal asupra:

a) pretului de livrare a tigaretelor eliberate pentru consum, mai putin accizele;
b) pretului de achizitie al tigaretelor;
c) pretului mediu ponderat de vanzare cu amanuntul al tigaretelor eliberate pentru consum;
d) costului total de productie al tigaretelor eliberate pentru consum;
e) pretului de vanzare cu amanuntul al tigaretelor eliberate pentru consum;
f) adaosului comercial practicat.

filter_2 Societatea XYZ SRL, inregistrata in scop de TVA in Romania, are ca obiect de activitate comertul on-line, vinde mobilier din lemn masiv catre persoane fizice din Ungaria. Din punct de vedere al TVA:

a) Livrarea de bunuri se face in regim de scutire de TVA, cu drept de deducere;
b) Livrarea de bunuri se face in regim de taxare de TVA, cota 19%;
c) Livrarea de bunuri se face in regim de scutire de TVA, fara drept de deducere;
d) Livrarea de bunuri catre persoane neimpozabile, se face cu TVA 19%, pana la atingerea plafonului pentru vanzari la distanta stabilit de fiecare stat membru UE, iar dupa depasirea plafonului pentru vanzari la distanta, societatea din Romania va avea obligatia sa se  inregistreze in scop de TVA in statul membru respectiv, iar facturile se vor emite cu TVA aferent statului membru respectiv;
e) Livrarea de bunuri catre persoane neimpozabile se face fara TVA aplicandu-se regimul de scutire de TVA cu drept de deducere, pana la atingerea plafonului pentru vanzari la distanta stabilit de fiecare stat membru, iar dupa depasirea plafonului pentru vanzari la distanta, societatea din Romania va avea obligatia sa se inregistreze in scop de TVA in statul membru respectiv, iar facturile se vor emite cu TVA aferent statului membru respectiv;
f) Livrarea de bunuri catre persoane neimpozabile se face fara TVA aplicandu-se regimul de scutire de TVA, cu drept de deducere, daca bunurile au fost transportate din Romania in alt stat membru UE si furnziorul se afla in posesia documentului de transport, pana la atingerea plafonului pentru vanzari la distanta stabilit de fiecare stat membru. Dupa depasirea plafonului pentru vanzari la distanta, societatea din Romania va avea obligatia sa se  inregistreze in scop de TVA in statul membru respectiv, iar facturile se vor emite cu TVA aferent statului membru respectiv.

filter_3 Nu se poate depune declaratie rectificativa in cazul urmatorului impozit/taxa/contributie sociala, declarat eronat:

a) impozitul pe veniturile din salarii;
b) taxa pe valoarea adaugata;
c) impozitul pe veniturile microintreprinderilor;
d) impozitul pe profit;
e) contributia de asigurari sociale;

f) contributia de asigurari sociale de sanatate.

filter_4 Contribuabilul are dreptul de a deduce, intr-o perioada fiscala, in anul 2019, costurile excedentare ale indatorarii pana la plafonul deductibil reprezentat de echivalentul in lei al sumei de:

a) 15.000 de euro calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru ziua platii;
b) 25.000 de euro, calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru ultima zi a trimestrului/anului fiscal, dupa caz;
c) 1.000.000 euro calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru ultima zi a trimestrului/anului fiscal, dupa caz;
d) 250.000 de euro, calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru ultima zi a trimestrului/anului fiscal, dupa caz;
e) 150.000 de euro, calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru ultima zi a trimestrului/anului fiscal, dupa caz;
f) 200.000 de euro, calculat la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentru ziua platii.

filter_5 Care este nivelul impozitului pe reprezentanta unei persoane juridice straine, autorizata sa functioneze in Romania, pentru un an fiscal si care este termenul de plata?
 Orice persoana juridica straina are obligatia de a plati impozitul pe reprezentanta la bugetul de stat:


a) Suma de 18.000 de lei pentru un an fiscal, iar termenul de plata este pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului de impunere;
b) Echivalentul in lei a sumei de 4000 euro stabilita pentru un an fiscal la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil in ziua platii impozitului catre bugetul statului, iar termenul de plata este pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului de impunere;
c) Suma de 10.000 de lei pentru un an fiscal, iar termenul de plata este pana in ultima zi a lunii ianuarie inclusiv a anului de impunere;
d) Suma de 12.000 de lei pentru un an fiscal, pana in ultima zi a lunii ianuarie inclusiv a anului de impunere;
e) Echivalentul in lei a sumei de 5000 euro stabilita pentru un an fiscal la cursul de schimb al pietei valutare comunicat de Banca Nationala a Romaniei, valabil in ziua platii, pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului de impunere;
f) Echivalentul in lei a sumei de 4000 euro stabilita pentru un an fiscal la cursul mediu de schimb al pietei valutare, pana in ultima zi a lunii ianuarie inclusiv a anului de impunere.

Atentie, taxa pentru examenul de atribuirea calitatii de consultant fiscal este de 500 de lei!
Ca urmare, puteti privi achizitia Stick-ului prezentat mai sus ca pe o investitie, o investitie care va garanteaza ca veti promova fara emotii acest examen si ca taxa de 500 de lei nu se transforma intr-o pierdere.
 
Comandati chiar acum!
Raspunsuri clare, temeiuri legale, comentarii care elimina orice ambiguitati – iata ce va ofera Stick-ul Examenul de consultant fiscal. Grile si temeiuri legale 2019!
 
Pret: 145,95 lei, TVA inclus, pret redus cu 50% fata de pretul standard de 291,9 lei
Livrare: prin curier, la adresa indicata de dvs.
Plata: la livrare

Garantie: 30 de zile. In acest interval puteti returna produsul, indiferent de motiv.
Veti primi integral inapoi suma achitata, fara absolut nicio intrebare din partea noastra.

 
Va oferim ACUM cel mai eficient instrument de pregatire pentru examenul consultant fiscal: 

Pachetul "Consultant fiscal 2019" cu 55% reducere format din cele mai dorite produse ale momentului:
 • Examen consultant fiscal 2019. Grile si temeiuri legale
 • Achizitii de servicii din afara Romaniei. Implicatii fiscal-contabile - ofera explicatii referitoare la pasii ce trebuie parcursi pentru a stabili locul si cine plateste TVA in operatiunile intra si extra comunitare.
 • Cartea Rosie a fiscalitatii - prezinta lista completa a tuturor contraventiilor si infractiunilor fiscale prevazute in legislatia din Romania!

 
Pret: 190 lei + 5% TVA = 199.5 lei redus cu 55% de la 424 + 5% TVA = 445.2 lei.

Cu stima,

Alexandra Caliman
Coordonator oferta
Divizia Fiscalitate
Grupul romano-german de informatii specializate Rentrop & Straton
 
 
Informatii utile
 
Ce persoane se pot inscrie la examen

Pentru a putea participa la examenul de atribuire a calitatii de consultant fiscal, candidatii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Potrivit OG nr. 71/2001, acestea sunt:
 1. sa fie licentiati ai unei facultati cu profil economic;
 2. sa aiba o experienta profesionala de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani in una sau mai multe dintre urmatoarele activitati: elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislatiei fiscale; administrare fiscala; elaborarea sau aplicarea reglementarilor contabile; activitate financiar-contabila; activitate didactica universitara in domeniul finantelor publice, fiscalitate, politici fiscale si bugetare, contabilitate financiara, finantele institutiilor publice; activitate de consultant fiscal asistent;
 3. sa nu aiba antecedente penale pentru savarsirea unor infractiuni sanctionate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiara, precum si alte infractiuni in legatura cu exercitarea activitatilor mentionate la punctul anterior;
 4. sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
 5. sa fie apti din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei.

Dosarul de inscriere trebuie sa includa:
 1. cererea de inscriere la examen pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal asistent;
 2. curriculum vitae;
 3. diploma de studii superioare in copie legalizata, precum si copii legalizate ale actelor doveditoare, in cazul schimbarii numelui;
 4. carnetul de munca, in copie certificata de angajator sau in copie legalizata, dupa caz, adeverinta eliberata de angajator, adrese eliberate de asociatiile profesionale din care fac parte, in cazul profesiilor liberale;
 5. actul de identitate, in copie;
 6. certificatul de cazier judiciar;
 7. certificatul de cazier fiscal;
 8. adeverinta medicala eliberata de medicul de familie sau de institutia medicala la care este inregistrat;
 9. documentul de plata a taxei de inscriere la examen, in original;
 10. trei fotografii 2/3 cm.

Plata taxei poate fi facuta:
 • in contul CCR (CUI 18677087) deschis la Banca Transilvania, Sucursala Lipscani - IBAN RO 36 BTRL 0410 1202 D586 02XX;
 • in contul deschis la Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 4 - IBAN RO 91 RNCB 0075 1197 2687 0001;
 • in numerar, la sediul CCF din Bucuresti (str. Alecu Russo nr. 13-19, et. 4, ap. 9, sectorul 2).
 
* Stick-ul "Examen Consultant fiscal. Grile si temeiuri legale 2019" ruleaza pe sistemele de operare Windows XP SP2, Windows Vista, Windows 7, 8 si 10.
 
** Acest Stick poate beneficia de maximum 3 activari. Cerinte hardware: 512 MB RAM, 300 MB HDD. Utilizati o conexiune de internet pe calculatorul pe care este instalat.
 
M.B. 

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna octombrie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Consultant fiscal - Teste grila actualizate pentru examen

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale si de marketing.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.